Jouw paard verdient een individuele aanpak!

In mijn trajecten maak ik gebruik van natuurgerichte principes, met als stip op nr. 1: voeding! Er is een groot verschil tussen vúlling en vóeding. Maar liefst 80% van de weerstand wordt in de darmen wordt bepaald, gezondheid staat of valt zodoende bij goede passende voeding. Een (on)gezond paard valt of staat daardoor bij goede, passende voeding.

 

Daarnaast krijgen de  principes energie (zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel), prikkeloverdracht (het herstel van mentale en fysieke systemen in het lichaam) en drainage (het verminderen van toxische stoffen in het lichaam en/of de geest) aandacht.

Om ervoor te zorgen dat ik een goed beeld krijg van je paard en zijn/haar klachten is het belangrijk om de unieke eigenschappen van je paard goed in kaart te brengen (denk aan sociaal en fysiek, de leefsituatie, voorgeschiedenis, klachten, persoonlijkheid enzovoorts). Het is daarom de kunst om tijdens het vraaggesprek aan jou, als eigenaar, de juiste vragen te stellen. Een goede anamnese, waarin we de oorzaak van de hulpvraag achterhalen, is dan ook een belangrijk onderdeel van een succesvolle uitkomst.

"Gezond zijn" betekent voor mij meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Gezondheid is een evenwicht in het gehele leven en ín een individu (dus fysiek, mentaal en energetisch). In mijn trajecten gaan we zodoende geen ziektes 'bestrijden', maar ons richten op het herstel van gezondheid.


Ook jij als eigenaar wordt bij dit proces betrokken zodat je met nieuwe kennis, vaardigheden en bewustwording de gezondheid van je paard op de lange termijn in stand kan blijven houden.

Mijn trajecten kunnen prima samengaan met reguliere therapieën en deze eventueel ondersteunen of versterken. 
Bij twijfel overleggen we altijd met de behandelend dierenarts!

MVDL-20210613-32 kopieren.jpg

Wat gaan we dan precies doen?

Voeding is voor de meeste soorten klachten een ontzéttend belangrijk sleutelwoord.

Wil je je paard écht van de klachten af helpen, wees dan bereid om (indien nodig) aanpassingen te maken in het (ruw)voer dat je paard krijgt.

Het is belangrijk dat we je paard de tijd geven om alle veranderingen te integreren. We zetten een genezingsproces in gang en dat heeft tijd nodig. 

Tijdens dit genezingsproces ondersteun ik je paard bij het afvoeren van de afvalstoffen en het verhogen van de weerstand met fysieke behandelingen. Deze behandelingen bestaan hoofdzakelijk uit een combinatie van Cranio Sacraal therapie en Guasha therapie.

De focus tijdens de behandelingen ligt op het opsporen van verstoringen in het systeem en deze verhelpen door gebruik te maken van zachte technieken. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd en gereactiveerd. Daarnaast wordt het immuunsysteem ontgift en ontzuurd.

De behandelingen zullen de bloedsomloop bevorderen, blokkades en pijn wegnemen en het paard revitaliseren. De behandelingen werken door de ontspannende werking ook door op mentaal niveau en zullen helpen bij het verminderen van stress en het balanceren van emoties.

Met andere woorden: je paard krijgt zowel fysiek als mentaal een echte boost.

Omdat ik duurzaamheid ontzettend belangrijk vind wordt er tijdens het hele proces zoveel mogelijk rekening gehouden met het voortbestaan van de natuur, andere dieren en het milieu.

IMG_4063.JPG

Wanneer is dit echt iets voor jou?

➔ Je paard heeft specifieke klachten/hulpvragen (denk aan jeuk, diarree/mestwater, weinig energie, moeite met aankomen óf afvallen, nervositeit enz.)
 

➔ Je hebt geen zin om nog langer alle van-horen-zeggen tips uit te proberen die voor jouw paard elke keer toch niet werken
 

➔ Je wil graag persoonlijke begeleid worden

➔ Je wil graag de specifieke voeding/supplementen die jij aan je paard geeft doornemen/bespreken en bekijken of ze (nog) wel geschikt zijn

➔ Je wilt ook graag leren wat dan wél geschikt is voor jouw paard

➔ Je bent klaar met tijdelijke oplossingen en je wil nu echt de oorzaak gaan aanpakken

Wanneer is dit níks voor jou?

➔ Het is niet mogelijk om je voerbeleid aan te passen op jouw stal

➔ Je staat niet open voor nieuwe inzichten omtrent paardenvoeding en -management

➔ Je hebt niks met natuurlijke middelen (zoals aromatherapie en essentiële olïen)

➔ Je hebt geen zin/geld om (indien nodig) een protocol te volgen die duurzaam de gezondheid en de weerstand van je paard gaat verbeteren

IMG_7099.jpg