top of page

REFERENTIES

3 maanden geleden is mijn paard Harry gestart met het Health Boost traject bij Shelley. Afgelopen zaterdag hadden we de laatste (of toch niet 😉) fysieke behandeling.

 

Tijdens de start van het traject zijn we begonnen met het verzorgen van Harry zijn maag, na 2 weken merkte ik al een groot verschil in zijn energie en algehele gesteldheid (hij oogde veel opgewekter). We zijn het traject geëindigd met het verzorgen van zijn darmen.

Ik vergeet nooit meer dat Shelley mij tijdens het intake vertelde: ‘aan het einde van dit traject heb jij een heel ander paard’…

 

En… WOW!!! Niks is minder waar! (soms vind ik het nog heel onwerkelijk).

 

Waar hij zich eerst gedroeg als een oud paard (energieloos, depressief en onwijs in zichzelf gekeerd) heb ik nu een springlevend, gelukkig en open 4 jarig paard.

 

Ik ben zo dankbaar wat je voor ons hebt betekend.. Doormiddel van de super interessante masterclasses is mijn eigen kennis over paardenwelzijn ook onwijs gegroeid.

Gelukkig mogen we nog langer van je kennis en kunde genieten want wij gaan door met het maintance traject. Op naar een nog gezonder en fitter paard!

Lonneke de Leeuw // Harry

12.jpg
14.jpg

Lucky mijn paardje heeft van alles en nog wat en het lukte me niet om hem te helpen.

Hij heeft onder andere artrose (spat) en was altijd enorm stijf. Ook heeft hij een rugzakje mee van veel verhuizen waardoor hij zich ontzettend afsloot van alles wat met contact maken met mij te maken had. 
Ook heeft hij last gehad van maagzweren en is zijn buik hier ook ontzettend gevoelig door.

 

Ik had al een aantal keer met Shelley gesproken, maar ik woon te ver weg voor een traject met een fysieke behandeling erbij. Toen had ze mij een online scan voorgesteld (zonder dat ze dan naar me toen kwam).
We hebben een zoom meeting gedaan en toen zo alles besproken.

We hebben een voedingsplan gekregen, een Bach remedie die ontzetten goed helpt (want hij heeft zich niet meer van mij afgesloten) en een aroma voor zijn stijfheid (die ook super goed helpt).

Het voedingsplan zijn we volop mee bezig, maar sinds we met het plan begonnen zijn is Lucky een ander paard, een vrolijk paard dat wél contact zoekt en duidelijk minder last heeft van vanalles wat in hem omging.

 

Ik raad voor de volle 100% aan om contact op de nemen met Shelley ik denk dat je altijd wel met iets geholpen kan worden. Lucky heeft er ontzettend veel baat bij gehad.

Kaat Wolfs // Lucky

Image by Annie Spratt
16.jpg
15.jpg
Image by Carolin Thiergart

Ik raad Shelley absoluut aan. Naast dat ze enorm rustig en vriendelijk te werk gaat, leveren haar behandelingen ook écht resultaat.

Mijn merrie had ontzettend last van onverklaarbare jeuk, ik kwam haar bedrijf tegen en besloot contact op te nemen. Daarnaast had mijn paard ook last van vage darmklachten en wat ik ook deed: niets hielp.

Shelley heeft mij begeleidt in de juiste keuzes voor voeding en ruwvoer. Daarnaast heeft ze ons geholpen bij een KPU test, hieruit bleek dat mijn paard vrij hoge waardes had. Shelley heeft een uitgebreid rapport + protocol uitgeschreven wat mijn merrie nu moet hebben per week.

Ik kan op elk moment van de dag bij haar terecht met vragen (en dat zijn er veel).

Ze geeft over alles haar eerlijke mening en helpt jou als eigenaar ook alles echt te begrijpen.

Ik ben van mening dat Shelley heel veel paarden kan helpen met “vage” klachten. Mijn merrie gaat met sprongen vooruit, het schuren is aanzienlijk minder geworden en haar mestprobleem wordt beter. Ze heeft nu 3 behandelingen gehad en over een aantal weken komt ze weer.

Dominique Kaffa // Bella

Image by Daniel Bonilla

Shelley heeft mijn Spaanse ruin behandeld voor headshaking en na 4 behandelingen ging het aanzienlijk beter en inmiddels is het helemaal over.

Ook heeft zij goede tips gegeven over voeding en andere aandachtspunten.

 

Ze is een prettig persoon en ook mijn paard reageerde goed op haar. Ik raad haar zeker aan.

Wendy van Harten // Yasta

Toen wij bij Shelley terecht kwamen met onze 25 jarige ruin Obi waren we ten einde raad. Hij had al maanden vreselijke jeuk over zijn hele lijf en niets hielp. Dat het van binnenuit kwam was duidelijk en daar werd ook heel erg aan gewerkt maar toch hielp dat niet voldoende. Obi heeft al heel veel gemankeerd in zijn leven, en steeds kwamen we niet uit die cirkel. Was hij eindelijk opgelapt, diende het volgende probleem zich aan.

Shelley wist ons, ondanks dat we al overal geweest zijn met Obi, we heel hard werken aan zijn weerstand etc, toch nieuwe inzichten te geven over de oorzaken. Vooral op het gebied van voer viel nog een hoop te winnen, terwijl wij dachten al heel goed bezig te zijn.

Wat we vooral fijn vinden is dat Shelley enorm de tijd neemt en ook echt luistert naar Obi en naar ons. Ze legt verbanden waar wij nog niet aan dachten en heeft veel kennis!

 

De behandelingen vindt Obi heerlijk, vooral de Guasha. Het is echt super handig dat je uitgebreide verslagen krijgt. Shelley staat ook altijd voor je klaar als je tussendoor vragen hebt!

We zijn nu 4 maanden verder en het gaat al veel beter. We zijn er nog niet, maar de jeuk is onder controle en hij is al veel blijer! We zijn zo blij dat Shelley op ons pad is gekomen!

Nadia Kruiswijk // Obi

Image by Nick Fewings

"Shelley is twee weken geleden voor onze KWPN ruin gekomen. Hij vertoonde pijn onder het zadel. Shelley heeft hem behandeld met cranio sacraal therapie en een versterkende guasha behandeling gegeven.

Daarna hebben we heel snel ('s avonds al!) een rapport ontvangen met de vervolgstappen. Hij moest van het kuil af en over op hooi en ander bijvoer omdat er veelste veel bewerkte producten in zijn huidige voer zaten. Inmiddels is hij over op ander voer en krijgt hij wat supplementen op advies van Shelley.

Na een week hadden we een heel ander paard. Hij is vrolijk en heeft veel energie. Normaal stond hij met onze twee andere paarden buiten en dan ging hij in een hoekje staan terwijl de twee andere gingen rennen en springen. Nu rent hij zelfs mee en neemt hij zelf het initiatief om gek te doen.

We doen nu vooral training vanaf de grond, omdat er 15 maart (op aanraden van Shelley) ook nog een holistische dierenarts komt voor een chiropractie behandeling. Daarna hopen we het rijden weer te kunnen starten en ik hoop dat dat dan ook een stuk beter zal gaan!"


 

Christina // Imor

Image by Pieter van Noorden

Shelley had ik gevraagd te komen omdat mijn paard vorige winter vaak koliek had in de vorm van een spastische darm. Soms licht en soms zwaar, maar erg oncomfortabel. Dit wilde ik graag deze winter voorkomen.

Shelley haar eerste bezoek was in oktober 2021 en ze nam alle tijd en wilde alles van Niek weten. We hebben alles onder de loep genomen en op haar advies het voermanagement aangepast. Ook kwam zij door haar vele vragen met het vermoeden dat hij KPU kon hebben. En dit bleek na een urinetest ook zo te zijn.

 

Heel blij om nu ook de andere vage klachten die hij had een plekje te kunnen geven, maar betekent wel werk aan de winkel met medicijnen*. Het is tot januari helemaal goed gegaan, maar toen kreeg hij toch weer de lichte koliek verschijnselen. Shelley is makkelijk benaderbaar en ook dan geeft ze zo goed mogelijk advies. Wat eigenlijk neerkwam op doorgaan waar we mee bezig zijn. Best moeilijk omdat je toch bang bent voor weer een grote aanval. Maar de grote aanval is uitgebleven en sinds half februari is hij weer helemaal ok en heeft helemaal geen last meer van buikkrampen, vorig jaar hebben die tot juni aangehouden!!

Het fijne van Shelley is dat ze verder kijkt dan alleen de symptomen en daardoor dus een veel betere aanpak heeft.

Dus buiten de buikkrampen hebben we nu door haar een legio aan kleine klachten opgelost of we zijn er nog mee aan het werk. Niet alles is in 1 klap opgelost en kost gewoon tijd om weer te herstellen.


Mijn paard heeft er nog nooit zo goed bijgestaan. Een zeer glimmende vacht, geen huidschilfers meer, geen vettige hoofdhuid meer, geen vieze ogen, geen mestwater meer, geen huidschimmels meer.

Dus ik ben erg blij dat ik Shelley ingeschakeld heb.
We gaan nog even door met behandelen, maar ben nu al super blij met het huidige resultaat.

Dus heb je meerdere vage klachten en kom je er bij de reguliere dierenarts niet uit. Laat je paard rustig eens door Shelley onder de loep nemen.

*Met medicijnen worden natuurlijke middelen/kruiden/essentiële oliën enz bedoeld.

 

Hanneke Commijs // Unique

Image by Helena Lopes
9.jpg
7.png

Voordat ik contact had opgenomen met Shelley had ik met mijn paard Meo elke keer weer iets: jeuk, te dun, water bij de mest enz. Ik wist me echt geen raad meer...

Shelley was een luisterend oor, we hebben van alles besproken en aan de hand daarvan is er een stappenplan gemaakt met hoe we Meo konden helpen.
 
Ze is in een korte tijd al zo veranderd, haar karakter is weer terug en ze straalt weer uit haar ogen.


Ik ben zo blij dat ik contact heb gezocht, terwijl ik eerst ook twijfels had want ik dacht "ik doe nu toch ook al alles eraan"?

 

Maar Shelley kijkt nog verder bijvoorbeeld ook naar de hele (medische) geschiedenis, voeding en de mentale gezondheid.

Als je iets merkt aan je paard, ook al is het iets kleins, neem contact op met Shelley. Zij kan net dat verschil maken!

Daniëlle Snelders // Meoliet

Image by Mathias Reding
Image by Anthony Rae

Via via ben ik bij De Paardentherapeut terecht gekomen met mijn paard die een stof- en pollenallergie had.

Met de Online Health Boost Scan heeft Shelley toen voor mijn paard een protocol samengesteld met mineralen en bepaalde kruiden en met tips en adviezen.

 

Door Shelley's tips ben ik nu een stuk verder met mijn paard gekomen dan ik zelf had durven dromen.

Normaal met dit weer stond ze al lang op de medicatie, maar nu heeft ze een normale ademhaling en kan ik haar gewoon trainen en buitenrijden.

Dus als je iets niet weet of twijfel kan je haar altijd om raad vragen en ze zal je dan proberen te helpen als ze kan. Shelley dankjewel voor je hulp.

Bianca Meijer // Hannah

Mijn tinker merrie hoestte flink, stof, pollen, schimmels, alles was een trigger. Meerdere malen de dierenarts op bezoek, flexineb gekocht, je doet werkelijk alles.

 

Ik volgde Shelley al tijdje op Facebook maar was ook wat sceptisch, kon dit "kruidenvrouwtje" wel iets voor ons betekenen.

 

Tijdens Equiday gaf Shelley een clinic en daar ben ik met haar aan de praat geraakt. Ze is zo open, eerlijk en rustig en bovendien luistert ze erg goed.

1e contact was gelegd en ik besloot verder te gaan.

3 maanden traject gestart waarbij we alles heel concreet hebben aangepakt met kruiden en supplementen.

 

Shelley gaf aan dat voor mijn tinker een groot deel voortkwam uit stress en dit doorwerkte op haar hele gestel. Wat was alles interessant en logisch en hoe leuk is het dat we heel veel ondersteunde kruiden gewoon zelf kunnen plukken.

Mijn tinker heeft sinds augustus niet meer gehoest, ik kijk met enthousiasme uit naar het pollenseizoen.

Ik kan werkelijk iedereen Shelley aanraden. Heeft je paard klachten, op welk gebied ook. Sta open voor iets anders dan reguliere dierenartsen. Shelley haar werkwijze ligt zoveel meer bij de kern. Het was voor mij ook "zweeftevengedoe" maar wat ben ik blij met haar hulp.

Natalie Spuij // Colleen

Witte manen

Een pony met extreem veel jeuk van 2,5 jaar daar hadden wij mee te maken... Ze had geen staart en geen manen meer en had heel veel wonden overal op haar lichaam (vooral oren, benen, hoofd) van het schuren.

De dierenarts was ook al eens geweest en daar kregen we elke x wel middelen van voorgeschreven, maar dit was meer symptoombestrijding ipv de jeuk bij de basis aan pakken. Na wat Googlen kwam ik terecht bij 'De Paardentherapeut'.

Dus contact gelegd met Shelley en die zag wel wat in deze pony. Ze zei wel "ik weet niet of ik haar volledig van de jeuk kan af krijgen, maar ik zie er zeker wel wat in dat ik het in ieder geval dragelijk voor haar kan maken". Zo gezegd zo gedaan.

 

Shelley is een aantal keer langs geweest en heeft aan ons een aantal aanpassingen geadviseerd (met name geen suikers en onverpakt hooi!!) en een protocol voorgescheven. Bij ons is tegenwoordig een beloning voor Pink Lady ook geen lekker paardensnoepje meer, maar een stengel bleekselderij (en ze vindt dit heerlijk).

Ik stuurde Shelley vandaag (half jaar later) een foto van haar om te laten zien hoe ze er op dit moment uit ziet, en het is allemaal zo bijzonder! Het is nu een prachtige pony die enorm happy is; ze heeft een mooie volle staart en lange manen, geweldig, zo blij mee!

 

Ik raad dus ook iedereen aan als je pony vage klachten heeft of andere vage dingen om contact op te nemen met Shelley. Het is echt de moeite waard als je er zelf niet meer uitkomt.

Debby van der Heijden // Pink Lady

WhatsApp Image 2022-10-11 at 18.40.24.jpeg
Drie paarden

Ik ben zo enorm blij en dankbaar dat ik met mijn paard Santi het health boost traject ben gaan volgen.

 

Ik was al 2 jaar aan het sukkelen en werd iedere keer van het kastje naar de muur gestuurd. Santi heeft 2 jaar geleden een best flinke bloedworm infectie gekregen en dat kwam iedere keer terug. Hierdoor was hij ook enorm afgevallen.

 

Ik heb 2 jaar lang verschillende dingen geprobeerd en met verschillende professionals naar het probleem gezocht. Ik had me er eigenlijk al bij neer gelegd dat ik niet veel meer aan de situatie kon veranderen en alleen de symptomen zoveel mogelijk kon verhelpen zodat alles een beetje dragelijk bleef.

 

Toen ik Shelley tegen kwam via Instagram, hebben we eerst gebeld om alles een beetje te bespreken. Ik was eigenlijk gelijk enthousiast omdat ze echt van voor af aan ging beginnen en behandelen.

 

Na de eerste behandeling en start van het eerste protocol merkte ik al zoveel verschil bij Santi. Hij werd echt mega energiek en nog blijer. Ik heb gewoon mijn 4 jarige paard terug.

 

Hij gaat nu nog steeds enorm vooruit en komt enorm goed aan. Hij heeft er in 2 jaar tijd niet zo goed uit gezien ondanks dat hij ook nog verhuist is. 


Ik zou echt ieder paard en eigenaar aanraden om een boost traject te volgen als je denkt dat niks meer helpt.

Shelley luistert en kijkt echt naar wat je paard nodig heeft. Ze is ook goed bereikbaar dus je hebt snel antwoord op je vragen wat ook enorm fijn is.

Dus bij twijfel zou ik zeggen doen!!

Carina Swets // Santiago

Een paard met jeuk wat kan dit als baasje zijnde stress geven... Elke avond als ik naar stal liep stond hij overal aan te jeuken. Je zag gewoon dat hij niet wist waar hij het zoeken moest.. Het is niet alleen zonde van z’n haar maar vooral heel zielig om dag in dag uit zoveel jeuk te hebben.

Ik kwam via via bij Shelley terecht. In het begin was ik er een beetje sceptisch over, ik dacht "hoe kan het met een beetje voeding weg gaan"? Ik had al zoveel shampoos gekocht en het enige wat een beetje hielp tegen de jeuk was elke 2 weken gewoon z’n haar wassen. Ik dacht "ik doe werkelijk waar alles voor hem, waarom dit traject dan niet?" Mijn eigen kennis wordt er ook nog eens breder door.

Het traject zelf vond ik echt wel pittig. Gelukkig heb ik een paard die echt alles goed eet. Het was onwijs omschakelen kwa eten geven, want moet alles moest afgewogen worden om het juiste aan hem te geven.

 

Je hoopt zo dat je paard snel wat minder jeuk heeft en bij mijn paard bleef dit zo lang weg... het leek op sommige momenten wel heftiger. Gelukkig kon ik altijd even met Shelley contacten en zij bleef alle vertrouwen houden, waardoor ik dacht "oké dit komt wel goed".

 

Na bijna 3 maanden kwam er eindelijk goed nieuws: Gibson stond 2 avonden jeuk vrij op stal!! En tot op de dag van vandaag zie ik hem eigenlijk niet meer jeuken!

Ondanks dat ik het puur voor de jeuk deed zijn er nog zoveel dingen die voor hem verbetert zijn! Het gevoel als eigenaar dat je goed bezig ben is goud waard!

Ik zou het zeker iedereen aanbevelen al is het alleen maar om je eigen kennis te verbreden. Ook ik ga nu een nieuwe cursus starten bij Shelley om de Shetlander van m’n dochter te helpen!

Joy Pieterse // Gibson

8.jpg
cijfer darmen (5).png
Image by Kat Med

Nadat bij mijn paard ongeveer 6 jaar geleden een stro-allergie geconstateerd werd bleef hij huidproblemen houden (jeuk, bulten, wondjes, schilfers, allergische reacties op zijn tuig).

 

We hadden alles geprobeerd qua medicijnen, voer en verder management, maar niets hielp. Toen kwam ik de pagina van Shelley tegen op Facebook en zijn we gestart met een 1 op 1 traject.

 

In het begin was het even zoeken waar hij tegen kon, het kwam heel nauw, maar toen we dat door hadden ging het heel snel veel beter met hem.

 

We zijn nu ruim 4 maanden verder en ik heb al tijden geen problemen meer met zijn huid gehad. Daar ben ik echt enorm blij mee en dankbaar voor. Hopelijk kunnen we dit volhouden richting de zomer volgend jaar.

Echt een aanrader voor iedereen die een paard heeft met darm- of huidproblemen!

Suzanne Schuren // Bink

IMG_20210128_155403.jpg

Jan '21

Mijn pony Spirit had last van jeuk op z'n borst, waardoor hij veel ging schuren. Ik heb veel spulletjes geprobeerd tegen de jeuk, maar het mocht allemaal niet baten. Dierenarts gebeld en adviezen gekregen maar ook dat hielp niet.

Totdat een vriendin mij in een bericht van Shelley getagd had, gelijk contact opgenomen en een afspraak gemaakt.

Maar Spir was zo extreem aan het schuren geweest dat ik aan Shelley had gevraagd of ze alsjeblieft eerder kon komen. Gelukkig kon ze gelijk de dag erna en had ze een essentiele olie receptuur tegen de ergste jeuk gemaakt wat echt heel goed hielp.

 

Ik heb veel moeten aanpassen kwa voeding, maar het heeft zeker geholpen.

Na een paar dagen zag het er al heel rustig uit en ook minder schuren. Nu een half jaar later nergens last meer van.

Ik ben Shelley heel dankbaar dat ze gelijk de dag erna kon en dat ze Spir zo goed heeft kunnen helpen, zeker een aanrader!

Valerie Delicaat // Spirit

IMG_20210512_130723.jpg

Maart '21

bottom of page