top of page
6U1A4293.jpg

DE
PAARDENTHERAPEUT
ACADEMIE

Vanuit huis meer leren over het ondersteunen van je paard op een natuurlijke holistische manier waardoor je de prestaties, de gezondheid én het geluk van je paard zelf kan gaan verbeteren.

HERKEN JIJ JEZELF IN HET VOLGENDE?

Mogelijk herken je één of meerdere van onderstaande symptomen op dit moment bij je paard:

▶ Onverklaarbare jeuk of allergieën

▶ Snel last van peesblessures, gallen, opgelopen benen

▶ Vieze billen door mestwater, diarree, winderigheid

▶ Onverklaarbare kreupelheden

▶ De eerste 30 minuten van het rijden scheten laten

▶ Schoppen en/of bijten naar de buik

▶ Narrig zijn met aansingelen

▶ Moeilijk op gewicht te houden (te dik óf te dun)​

En wil je veeeel liever...

... Een paard die laat merken zelf ook plezier te hebben in het samenwerken?

... Een paard die niet meer gek wordt van de jeuk?

... Een training die gestaag vordert, zonder continue onderbrekingen vanwege blessures?

... Een vrolijk, blij paard "op stal" hebben staan?

... Niet steeds van het ene probleem in het andere probleem vallen​

... Lekker genieten samen met je paard op vakantie/buitenrit/wedstrijd

... Geen onderbuik gevoel meer hoeven hebben over dat er "iets" niet klopt

 

Wordt dan lid van de Paardentherapeut Academie!

 

Vanuit huis leren over het ondersteunen van je paard op een natuurlijke holistische manier waardoor je de prestaties, de gezondheid én het geluk van je paard zélf kan gaan verbeteren.

Je bent heel erg nieuwsgierig naar de natuurlijke visie op het (gezond) houden van paarden en je vind het heerlijk om jezelf daarin onder te dompelen.

Bij het horen van  woorden zoals "kruiden", "essentiële oliën" en "natuurlijke ondersteuning" gaat je hart een liedje zingen.

Je wilt graag nieuwe inzichten opdoen met betrekking tot de gezondheid van je paard en staat open voor nieuwe visies en andere invalshoeken.

Je leert graag vanuit het comfort van je eigen woonkamer, terwijl je wél de mogelijkheid hebt om je eigen vragen te stellen.

Dan is de Paardentherapeut Academie echt iets voor jou!

Vorige maand heb ik deelgenomen aan de Paardentherapeut Academie.

De Masterclass "Je paard ondersteunen vanuit de natuur" (red. terug te kijken in de academie) heeft me veel geleerd over de voeding bij paarden en de invloed van voeding op de gezondheid van het paard. 

Daarnaast weet ik nu veel meer over de werking van de natuur bij het paard en welke essentiële oliën je kan gebruiken ter ondersteuning van het paard.

 

De Q&A is erg handig om naderhand vragen te stellen en de vragen van andere te kunnen meekijken, ook leerzaam!

 

Ik beveel de Paardentherapeut Academie zeker aan voor wie meer van de kracht van de natuur wil weten en hoe je je paard op een natuurlijke manier kan ondersteunen. Mensen grijpen al snel naar de middeltjes (tegen bijvoorbeeld jeuk, mok en rasp) die op de markt te koop zijn (vaak niet eens echt werkend).

 

De natuur heeft veel meer kracht dan menig mens nu denkt en de Paardentherapeut kan je daarin veel leren! Ik had de Masterclass en Q&A zeker niet willen missen!

- Anique 

Toen ik begon met de Academie liep ik niet tegen iets aan vanuit mijn paard, maar wilde ik graag meer kennis krijgen over de verschillende natuurlijke kruiden en planten die ik aan mijn paard kan geven ter ondersteuning.

 

De masterclass "Je paard ondersteunen vanuit de natuur" was fijn opgebouwd; eerst een stuk feitjes en daarna alle verschillende soorten planten en kruiden die een paard kan krijgen en waarvoor.

 

Ik heb hier veel van geleerd en later in de Q&A heb ik gevraagd wat dan bij mijn paard zou passen (omdat ik door de bomen het bos niet meer zag) ik kreeg hier ook uitgebreid antwoord op.

 

Tijdens de masterclass en Q&A kan je ook via de chat nog vragen stellen, ook zit je samen in een facebook communityIk vond het ontzettend fijn en zou het zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in op een natuurlijke wijze naar je paard te kijken.

- Nadine

IMG_5689.JPG

Thema van

juli 2022:

"Een andere kijk op staakgedrag"

Image by Erik Mclean

Eerdere thema's:

Allemaal terug te kijken in de academie

 • Een uitdagendere leefomgeving creëren

 • Essentiële oliën voor paarden

 • Jeuk & Natuurlijke middelen

 • Je paard ondersteunen vanuit de natuur

 • "Vieze billen voorkomen en genezen" (over mestwater, diarree en koliekklachten)

LID VAN DE ACADEMIE? DAN MAG JE MEESTEMMEN OVER HET THEMA VAN DE VOLGENDE MAAND VIA DE POLL VAN DE BESLOTEN FACEBOOKGROEP.

Het volgende thema wordt uiterlijk 2 weken voor de nieuwe maand bekendgemaakt.

6U1A4183.jpg

NA DE ACADEMIE

→ Ben jij helemaal gedeepdived in het thema van die maand(en)
 

→ Heb jij antwoord op al jouw vragen kregen tijdens de Q&A('s)
 

→ Heb je ook super veel waardevolle kennis opgedaan door de vragen van de andere academie leden
 

→ Heb je op een laagdrempelige en toegankelijke manier meer inzicht op de situatie van jouw paard
 

→ Heb jij de tools om zelf de prestaties, de gezondheid en het geluk van je paard te verbeteren
 

→ Weet je hoe je je voeding en management kan optimaliseren

Ik zou de Paardentherapeut Academie aanraden aan iedere paardeneigenaar die meer wil leren over het ondersteunen van de gezondheid van hun paard op een manier die aansluit bij hun natuur.

 

Zelf ben ik lid geworden omdat ik als voedingsadviseur altijd wil blijven leren over manieren waarop ik de paarden van mijn klanten kan ondersteunen en me kan vinden in Shelley’s visie.

 

De lezing over Jeuk & natuurlijke middelen (red. terug te kijken in de academie) vond ik erg waardevol, omdat er zoveel schadelijke producten gebruikt worden bij het bestrijden van jeuk en ik het dus heel fijn vind om te weten hoe jeuk op een natuurlijke manier ondersteund kan worden.

 

Shelley's visie en kennis kunnen ontzettend veel paardeneigenaren helpen en mijn inziens zijn dit onderwerpen waar iedere eigenaar meer over zou moeten leren. 

- Nienke

Abbo

Klaar om je te gaan onderdompelen in nieuwe kennis met betrekking tot de gezondheid van je paard?

Kies dan hieronder hoe lang je lid wilt worden!

 • Zilver

  127€
  3 maanden geldig
 • Goud

  217€
  6 maanden geldig
 • Brons

  67€
  1 maand geldig

Even geduld na het selecteren van je optie, het duurt even voordat de betaalpagina geladen is.

"Ik besloot in te stappen in de Paardentherapeut Academie omdat ik heel graag meer leer over paarden. Ik wil mijn pony’s het beste leven geven die ik ze kan geven en daarvoor moet je veel over hun behoeften en verzorging weten.

Ik vind het heel fijn dat als je er niet live bij kan zijn je alles gewoon terug kan kijken en vinden. Dat de slides van de presentatie apart in de Academie staan vind ik ook heel fijn, dan kan je dat evt heel makkelijk overschrijven of uitprinten.

 

Door mijn leergierigheid weet ik al heel veel, maar ik heb in de Paardentherapeut Academie ook weer veel nieuwe dingen geleerd.

 

Daarom zou ik het zeker aanraden voor mensen die nog niet veel weten, maar ook aan mensen die wel al veel weten. Er is voor iedereen wat en je bent nooit uitgeleerd, vooral niet in de paardenwereld!"

- Lara

Nog even voorstellen

Mijn naam is Shelley Meeuwsen, eigenaresse van De Paardentherapeut & De Paardentherapeut Academie

Ik ben geboren en getogen in Delft en momenteel woonachtig in Rotterdam met mijn vriend en onze hond Joppe.

 

Ik ben opgeleid tot gedragswetenschapper aan de Universiteit in Leiden. Na een aantal jaren in het bedrijfsleven heb ik ervoor gekozen om mijn hart en passie te volgen en te gaan werken 'in de paarden'. Als paardeneigenaar heb ik er namelijk altijd al voor geprobeerd te zorgen dat mijn paarden zo goed mogelijk worden voorzien en ondersteund in hun natuurlijke behoeftes.

 

Ik schrok me echter rot van het aanbod in de huidige markt om paarden gezonder te maken. Prachtige teksten en labels op voermerken, supplementen, zalfjes en andere middeltjes. Maar als je verder kijkt dan het mooie etiket zit er vaak zó veel rotzooi in welke op de lange termijn helemáál niet zo gezond zijn voor je paard. 

 

Als consument wordt je snel verleid door goede verkoopleuzen op allerlei middeltjes en producten, maar óók door aanbieders van diensten (waaronder soms ook dierenartsen), die eigenlijk enkel korte termijn oplossingen bieden. Daarom heb ik op een gegeven moment besloten om zelf de verandering te worden die ik graag zou willen zien, ten behoeve van de gezondheid en het geluk van oze paarden.

Met behulp van De Paardentherapeut Academie kan ik een nog grotere groep paardeneigenaren voorzien van de juiste kennis en tools om hun dier op een natuurlijke manier te ondersteunen en daardoor toekomstige problemen te voorkomen.

Het lijkt me supertof om je in de academie te zien.

Mochten er nog vragen zijn, stuur me gerust een berichtje.

Liefs,

Shelley

bottom of page