Healthboosttraject.webp

Klaar met het onderbuikgevoel dat er iets niet klopt?

En herken je één of meerdere van onderstaande symptomen?
 

▶ De eerste 30 minuten van het rijden is je paard scheten aan het laten

▶ Je paard is snel gestrest en moeilijk weer te kalmeren

▶ Tijdens het rijden voelt het alsof de handrem erop staat

▶ Je paard heeft eens per jaar (of vaker) koliek

▶ Je paard heeft snel last van peesblessures/gallen/opgelopen benen

▶ Mestwater/diarree/winderigheid is jullie niet onbekend

▶ Het lukt je maar niet om je paard op gewicht te krijgen (te dik of te dun)

▶ Je paard heeft continu terugkerende jeukklachten

▶ Je paard is narrig met opzadelen/aansingelen

Dit zijn allemaal symptomen die serieus genomen moeten worden en actie vereisen, liever nog gisteren dan vandaag!

Wil je éigenlijk heel graag...

🗲 Een paard die laat merken zelf ook plezier te hebben in het samenwerken tijdens de training

🗲 Niet van het ene probleem in het andere probleem vallen

🗲 Leuke uitjes gaan maken met je paard (wedstrijden, bosritten, vakanties) 

🗲 Duidelijkheid over de "vage" klachten van je paard

🗲 De vicieuze cirkel van jeuk doorbreken
 

🗲 Geen onderbuik gevoel meer hoeven hebben over dat er "iets" niet klopt

anamnese.webp

❝ Health is an investment, not an EXPENSE❞

WAT HOUDT HET HEALTH BOOST TRAJECT IN?

Elke 3 á 4 weken een behandeling (3 stuks totaal)
 

Tijdens het proces ondersteun ik je paard bij het afvoeren van de afvalstoffen en het verhogen van de weerstand met fysieke behandelingen. Deze bestaan hoofdzakelijk uit een combinatie van Cranio Sacraal therapie en Guasha therapie.

Essentiële olie of Bach remedie op maat voor jouw paard
 

(Indien nodig!) maak ik een op maat gemaakte Bach Bloesem Remedie of Essentiële olie receptuur voor je paard om hem/haar op een natuurlijke en gerichte manier beter in zijn/haar vel helpen. 

Voedingsplan op maat gemaakt voor jouw paard + bijsturing wanneer nodig

Er is een groot verschil tussen vúlling en vóeding. Omdat maar liefst 80% van de weerstand wordt in de darmen wordt bepaald, gezondheid staat of valt zodoende bij goede passende voeding. 

Ik maak een voedingsplan en protocol gericht op de behoeftes van jouw paard.

Gratis checklist over ingrediënten in paardenvoeding
 

Je ontvangt een checklist waarmee je in de toekomst zelf de tools hebt om te bepalen of het voer dat je tegenkomt in de schappen of online, op de lange termijn ook echt bevorderlijk is voor de gezondheid van je paard.

Binnen 24u reactie op al je vragen via Whatsapp en E-mail op doordeweekse dagen

Soms heb je gewoon even mental support nodig of popt er ineens een nieuwe vraag op. Op doordeweekse dagen zal je altijd binnen 24u antwoord van mij krijgen.

Toegang tot
De Paardentherapeut Academie t.w.v. €266,- 

Je krijgt  toegang tot de exclusieve ledenpagina op deze website waarop alle voorgaande masterclasses en Q&A's terug te kijken zijn. Daarnaast is er elke maand een nieuwe masterclass en twee Q&A's en heb je de mogelijkheid om mee te stemmen over het thema onderwerp.

Na dit traject:

✔ Heb je (eindelijk) een concreet plan van aanpak om je paard fit en gezond te maken én te houden

✔ Heb je flink wat (toekomstige) dierenartskosten bespaard!

✔ Zit je paard lekkerder in z'n vel

 

✔ Begrijp je precies welke (basis)voeding geschikt is voor jouw paard én waarom

✔ Beweegt je paard makkelijker en soepeler

✔ Heeft de weerstand van je paard een flinke boost gekregen

Wat gaan we dan precíes doen?

Als je bij mij komt met een hulpvraag, gaan we NIET werken aan het bestrijden van het symptoom, maar onderzoeken waardoor én waarom het komt dat jouw paard deze specifieke klachten ontwikkelt, zodat we deze vervolgens bij de kern kunnen gaan aanpakken.

 

Dit doen we door diep te duiken in het (medische) verleden, de leefomstandigheden, de voeding, de fysieke gesteldheid maar ook zeker de mentale gesteldheid van je paard!

 

Aan de hand van deze uitkomst stel ik een uitgebreid behandelplan op voor je paard.
Dit is vaak een combinatie van een uitgebreid advies over (basis)voeding, ondersteuning om je paard ook van binnenuit weer op de rit te krijgen, natuurgeneeskundige middelen (zoals essentiële oliën en Bach remedies), kruiden, én het advies om bepaalde maatregelen door te voeren.

 

Om de cirkel rond te maken en je paard zo goed mogelijk te ondersteunen op álle vlakken krijgt je paard ook drie fysieke behandelingen om het lichaam te ondersteunen bij het afvoeren van afvalstoffen en om het immuunsysteem te boosten van binnenuit (mbv Cranio sacraal therapie & guasha therapie).

€555,- incl. 21% btw

Reiskosten en geadviseerde voeding / supplementen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Reiskosten bedragen 0.25ct per km vanaf 3068TK

WAT KLANTEN ZEGGEN

"Ik vergeet nooit meer dat Shelley mij tijdens het intake vertelde: ‘aan het einde van dit traject heb jij een heel ander paard’…

 

En… WOW!!! Niks is minder waar! (soms vind ik het nog heel onwerkelijk).

 

Waar hij zich eerst gedroeg als een oud paard (energieloos, depressief en onwijs in zichzelf gekeerd) heb ik nu een springlevend, gelukkig en open 4 jarig paard.

 

Ik ben zo dankbaar wat je voor ons hebt betekend.. Doormiddel van de super interessante masterclasses is mijn eigen kennis over paardenwelzijn ook onwijs gegroeid.

Gelukkig mogen we nog langer van je kennis en kunde genieten want wij gaan door met het maintance traject. Op naar een nog gezonder en fitter paard!"

Lonneke de Leeuw  // Harry

"Shelley had ik gevraagd te komen omdat mijn paard vorige winter vaak koliek had in de vorm van een spastische darm. Soms licht en soms zwaar, maar erg oncomfortabel. Dit wilde ik graag deze winter voorkomen.
 

Het fijne van Shelley is dat ze verder kijkt dan alleen de symptomen en daardoor dus een veel betere aanpak heeft. Dus buiten de buikkrampen hebben we nu door haar een legio aan kleine klachten opgelost of we zijn er nog mee aan het werk. Niet alles is in 1 klap opgelost en kost gewoon tijd om weer te herstellen.

 

Mijn paard heeft er nog nooit zo goed bijgestaan. Een zeer glimmende vacht, geen huidschilfers meer, geen vettige hoofdhuid meer, geen vieze ogen, geen mestwater meer en geen huidschimmels meer.
Dus ik ben erg blij dat ik Shelley ingeschakeld heb. We gaan nog even door met behandelen, maar ben nu al super blij met het huidige resultaat.

Dus heb je meerdere vage klachten en kom je er bij de reguliere dierenarts niet uit. Laat je paard rustig eens door Shelley onder de loep nemen."


*Met medicijnen worden natuurlijke middelen/kruiden/essentiële oliën enz bedoeld.

Hanneke Commijs  // Unique

Iris de Vreede  //  Kenza & Nine

"Shelley komt nu 1,5 jaar bij ons voor onze paarden.

Bij alle paarden zie je echt verbetering na de behandeling. Ze zijn losser door hun lijf en uiteraard verbetering per paard waar haar of zijn zwakkere punt zit.

 

Ze neemt altijd de tijd en is geduldig tijdens het geven van de behandeling.

Daarnaast denkt Shelley altijd heel erg fijn mee op verschillende vlakken. Zoals de voeding en huisvesting.

En wat ook heel erg fijn is, is dat het contact makkelijk en snel verloopt en je altijd een uitgebreid verslag krijgt na de behandeling per mail. Wij zijn blij met jou Shelley!"

"Mijn pony Spirit had last van jeuk op z'n borst waardoor hij veel ging schuren, veel spulletjes geprobeerd tegen de jeuk maar het mocht allemaal niet baten. Dierenarts gebeld en adviezen gekregen, maar ook dat hielp niet. Toen tagte een vriendin mij in een bericht van Shelley en heb ik gelijk contact opgenomen en een afspraak gemaakt.

 

Maar Spir was toen ineens zo extreem aan het schuren geweest dat ik aan Shelley had gevraagd of ze alsjeblieft eerder kon komen. Gelukkig kon ze gelijk de dag erna en had ze een essentiele olie receptuur tegen de ergste jeuk gemaakt wat echt heel goed hielp. Ik heb veel moeten aanpassen kwa voeding, maar het heeft zeker geholpen.

 

Na een paar dagen zag het er al heel rustig uit en ook minder schuren. Nu een half jaar later nergens last meer van. Ik ben Shelley heel dankbaar dat ze gelijk de dag erna kon en dat ze spir zo goed heeft kunnen helpen, zeker een aanrader!"

Valerie Delicaat // Spirit

"Ik raad Shelley absoluut aan. Naast dat ze enorm rustig en vriendelijk te werk gaat, leveren haar behandelingen ook écht resultaat.

Mijn merrie had ontzettend last van onverklaarbare jeuk, ik kwam haar bedrijf tegen en besloot contact op te nemen. Daarnaast had mijn paard ook last van vage darmklachten en wat ik ook deed: niets hielp.

Shelley heeft mij begeleidt in de juiste keuzes voor voeding en ruwvoer. Daarnaast heeft ze ons geholpen bij een KPU test, hieruit bleek dat mijn paard vrij hoge waardes had. Shelley heeft een uitgebreid rapport + protocol uitgeschreven wat mijn merrie nu moet hebben per week.

Ik kan op elk moment van de dag bij haar terecht met vragen (en dat zijn er veel).

Ze geeft over alles haar eerlijke mening en helpt jou als eigenaar ook alles echt te begrijpen.

Ik ben van mening dat Shelley heel veel paarden kan helpen met “vage” klachten. Mijn merrie gaat met sprongen vooruit, het schuren is aanzienlijk minder geworden en haar mestprobleem wordt beter. Ze heeft nu 3 behandelingen gehad en over een aantal weken komt ze weer.'"

Dominique Kaffa // Bella

"Zo mooi om te zien hoe liefdevol Shelley met mijn paarden omgaat. Echt passie voor hetgeen ze doet.

Mijn paard is nu 3 keer behandeld  en ik merk in het werken met haar echt verschil, ze durft haar hals veel makkelijker los te laten en er is veel meer beweging en schwung in haar lijf.

Ook na de afspraken is er nog fijn contact over de vorderingen.

Echt een aanrader als je een liefdevolle en zorgvuldige therapeut zoekt voor je paard!"

Dorine Erkens // Blacky & Uca

"Shelley heeft mijn ijslander ruin Wodan nu twee keer behandeld en wat een verschil!

 

Voor de behandelingen was er met Wodan niet veel meer te beginnen. Enorm veel protest en staken met rijden.

 

Na de eerste behandeling is hij al enorm opgeknapt, hij was een stuk vrolijker en had zin om wat te gaan doen. Hij loopt over het geheel ruimer en meer ontspannen. Hij leert steeds meer zichzelf te dragen en we hebben samen weer veel plezier in het werken.

 

Wodan is zowel fysiek als mentaal echt enorm verbeterd.

Wodan is weer helemaal zichzelf en dan echt de allerbeste versie!"

Demi Verburg // Wodan

“Ik schrok me kapot van het aanbod in de huidige markt om paarden gezonder te maken”

Mijn naam is Shelley Meeuwsen, geboren en getogen in Delft en momenteel woonachtig in Rotterdam met mijn vriend en onze hond Joppe.

 

Ik ben opgeleid tot gedragswetenschapper aan de Universiteit in Leiden. Na een aantal jaren in het bedrijfsleven heb ik ervoor gekozen om mijn hart en passie te volgen en te gaan werken 'in de paarden'. Als paardeneigenaar heb ik er namelijk altijd al voor geprobeerd te zorgen dat mijn paarden zo goed mogelijk worden voorzien en ondersteund in hun natuurlijke behoeftes.

 

Ik schrok me  echter kapot van het aanbod in de huidige markt om paarden gezonder te maken. Prachtige teksten en labels op voermerken, supplementen, zalfjes en andere middeltjes. Maar als je verder kijkt dan het mooie etiket zit er vaak zó veel rotzooi in welke op de lange termijn helemáál niet zo gezond zijn voor je paard. 

 

Als consument wordt je snel verleid door goede verkoopleuzen op allerlei middeltjes en producten, maar óók door aanbieders van diensten (waaronder soms ook dierenartsen), die eigenlijk enkel korte termijn oplossingen bieden. Daarom heb ik op een gegeven moment besloten om zelf de verandering te worden die ik graag zou willen zien, ten behoeve van de gezondheid en het geluk van onze paarden.

ShelleyMeeuwsen2_edited.jpg
 

Dus, ben jij klaar met:

▶ Een paard die geen zin / energie heeft om samen te gaan werken


▶ Terugkerende buikpijn/diarree/koliekgevoeligheid 

▶ Het continu moeten onderbreken van je training door blessures

▶ Het moeten annuleren van "uitjes" vanwege een kwakkelende gezondheid

▶ Die irritante "onverklaarbare" jeuk

▶ Een paard die narrig is met aansingelen

▶ Onduidelijkheid over de oorsprong van de klacht(en) van je paard

▶ Het ene na het andere onderzoek zonder oplossing

Mail dan nu zodat we de gezondheid van je paard een boost kunnen gaan geven!

€555,- incl. 21% btw

Reiskosten en geadviseerde voeding / supplementen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Reiskosten bedragen 0.25ct per km vanaf 3068TK