top of page

HELP, MIJN PAARD HEEFT JEUK
"TEMPLATE"

In deze template leer je de BASIS van jeukklachten, zodat je de jeuk van je paard voortaan bij de KERN kan gaan aanpakken en je niet meer met allerlei injecties/smeersels/crèmes de jeuk hopeloos hoeft te onderdrukken.

Jeuk: mijn stokpaardje!

Als klein meisje kreeg ik mijn eerste pony Bliksem.

Hij was 5 en ik was 8 en we zijn letterlijk samen opgegroeid en samen oud en "wijs" geworden.

We zijn uiteindelijk 23 jaar samen geweest en ik zóveel van deze pony geleerd. Dingen waar ik nu (als therapeut zijnde) nog steeds zoveel aan heb!

In al deze jaren samen zijn namelijk allerlei verschillende soorten klachten de revue gepasseerd; denk aan jeuk door mijten en luizen, allergische reacties op steekvliegjes of (ogenschijnlijk) onverklaarbare jeuk.

Door Bliksems jeukklachten kwam ik op een gegeven moment tot de realisatie dat, wanneer je als paardeneigenaar tegen problemen aanloopt, je al snel wordt 'verleidt' door goede marketingteksten op allerlei middeltjes en producten én door aanbieders van diensten (waaronder soms ook dierenartsen), die eigenlijk enkel korte termijn oplossingen bieden.

 

Hierdoor leek de jeuk inderdaad even opgelost te zijn, maar na een jaar, een paar maanden of zelfs weken kwam het toch vaak als een boomerang weer terug. Soms op precies dezelfde plek, soms ook weer net even (ergens) anders.

 

Bliksem heeft mij met vallen en opstaan ontzettend veel geleerd over hoe groot de rol is die voeding speelt, het immuunsysteem, verschillende soorten jeuk en hoe ik dit op een goede, effectieve manier kon aanpakken.

Als ik het eerste gedeelte van die 23 jaar opnieuw zou mogen doen, zou ik een boel andere keuzes hebben gemaakt, die hem voor een groot deel voor de jeukklachten hadden kunnen behoeden.

 

Het is dan ook mijn missie om met deze kennis en ervaring zoveel mogelijk andere paarden met jeukklachten te helpen.

IMG_6347_edited.jpg

Na het lezen van deze jeuk template:
 

✓ Weet je waarom gezonde darmen super belangrijk zijn bij het voorkomen en oplossen van jeukklachten.


✓ Weet je op welke 4 hoofdmanieren jeuk wordt veroorzaakt.


✓ Weet je het belang van goede basisvoeding en wat vooral NIET te voeren bij paarden met jeuk.


✓ Ken je 9 veelvoorkomende ingrediënten die je níet op een zak voer wil zien staan (en waarom niet).

bottom of page