top of page

Soms doet de waarheid een beetje pijn...

"Mijn paard heeft onverklaarbare klacht X. Ik heb echt ALLES al geprobeerd om het te verhelpen, ik weet niet meer wat ik moet doen."⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Zoiets is vaak de strekking van de mailtjes die ik krijg. Ik denk dan soms eerst bij mezelf 'alles is al geprobeerd, wat kan ik dan nog toevoegen'? Maar als ik dan doorvraag bij de intake of de anamnese blijkt dat iemand inderdaad echt al van álles heeft geprobeerd, aan symptoombestrijding....⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En daar heb je op de lange termijn precies niets aan. Het is schieten met losse flodders en eigenlijk zonde van je energie, geld en moeite.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Je moet beginnen bij het begin, dus achterhalen wat de oorzaak van de klachten is en deze bij de kern aanpakken. Zo was het ook bij Valerie en haar pony Spirit. In dit geval ging het over jeuk, maar hier kan je bij wijze van ook darmproblemen, staakgedrag, hoesten, gevoelig lopen enz. enz. invullen. Omdat eigenaren het zelf nog 1000x beter uit kunnen leggen dan ik hieronder Valerie haar verhaal in eigen woorden:


"Mijn pony Spirit had last van jeuk op z'n borst, waardoor hij veel ging schuren.

Ik heb veel spulletjes geprobeerd tegen de jeuk, maar het mocht allemaal niet baten.

Dierenarts gebeld en adviezen gekregen maar ook dat hielp niet.


Totdat een vriendin mij in een bericht van Shelley getagt had, gelijk contact opgenomen en een afspraak gemaakt.