top of page

Vier luchtwegkruiden voor in je paarden-apotheekkastje🌸🌿

In het najaar hoor je van zowel mens als paard weer véél over luchtwegklachten ("de R zit in de maand...") Ik wil daarom vier mooie kruiden met je delen die je in kan zetten bij luchtwegklachten.

Alvast even deze disclaimer: Het enkel geven van "luchtwegkruiden" ZONDER op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak en dié bij de kern aan te pakken zonde is van alle tijd, moeite en geld. Ondanks dat je werkt met kruiden, blijft het symptoombestrijding. Het is ten alle tijden belangrijk om je te (laten) informeren over de onderliggende oorzaken van de luchtwegklachten. De vier kruiden die ik met je wil delen:

  • Hyssop: bevordert de doorbloeding, waardoor het immuunsysteem versterkt wordt en ziektekiemen beter worden bestreden. Hyssop is ideaal bij verkoudheid; het helpt bij het afvoeren van slijm uit de longen. Hyssop ontspant daarnaast de longspieren, wat fijn kan ondersteunen bij benauwdheid.

  • Brede Weegbree: de brede weegbree is sterker/harder dan de smalle weegbree en richt zich specifieker op de slijmvliezen van de luchtwegen. De verzorging van slijmvliezen is belangrijk, omdat gezonde slijmvliezen onder andere helpen bij het filteren van ongewenste indringers. Vooral mooi bij een droge hoest en verkoudheden.

  • Griekse Alant: richt zich zowel op de longen, spijsvertering, hormonen én zorgt daarbij zorgt voor diepe ontspanning. Griekse Alant heeft daarnaast een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Helpt bij het opruimen van slijm uit de longen en geeft daarbij ook de kracht en ondersteuning om dit te doen.

  • Tijm: werkt ontsmettend, infectiewerend, slijmoplossend en ontkrampend op de luchtwegen. Bevordert het oplossen en ophoesten van slijm. Zit veel vuurkracht in, dus bij al veel warmte, zoals bij een verhoging of koorts, jeuk of andere "hitte" gerelateerde klachten, geen goede match!!

Weet dus nogmaals dat het enkel geven van "luchtwegkruiden" ZONDER op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak en dié bij de kern aan te pakken zonde is van alle tijd, moeite en geld. Ondanks dat je werkt met kruiden, blíjft het symptoombestrijding.

Herken jij jezelf in het volgende:

  • Je hebt een enorme liefde en passie voor paarden, maar je voelt dat je nog niet genoeg kennis hebt om hun gezondheid écht optimaal te ondersteunen;

  • Je hebt de overtuiging dat er natuurlijkere, gezondere manieren zijn om voor je paarden te zorgen, maar je weet nog niet precies hoe;

  • Je hebt het gevoel dat traditionele methoden niet altijd het meest optimaal zijn en je wil meer leren over natuurlijke behandelmethoden;

  • Je wil de paarden om je heen zo goed en snel mogelijk helpen, zonder continu afhankelijk te zijn van anderen;

  • Je bent klaar om je basiskennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen;

  • Je vraagt je al een tijdje af of het "werken met paarden" iets voor jou zou zijn en je wil deze droom verder gaan ontdekken. Ja? Lees dan snel verder!

Na mijn GEZOND PAARD PROGRAMMA ben jij in staat om voor jouw paard en per situatie (of het nou om luchtwegklachten, jeuk, PSSM, of pees/beenproblemen gaat) een plan van aanpak te maken vanuit een natuurgeneeskundige visie, zodat je weet wat er nodig is om een paard de rest van z'n leven zo gezond mogelijk te houden. Want zeg nou zelf. Als je zou moeten kiezen uit: 30 privélessen Of 25 baselayers Of 6 winterdekens Of 17 zadeldekjes Of 6 maanden lang je kennis naar een hoger niveau tillen, zodat je voortaan ZELF je paarden kan ondersteunen bij veelvoorkomende gezondheidsklachten.... Dan is die keuze snel gemaakt toch?🙈 Dit programma is niet voor elke "gewone" paardeneigenaar. De kennis is echt next-level en je moet dus een persoon zijn die ervan houdt om het naadje van de kous te weten. Wil je liever eerst even bellen om te overleggen of je past bij het Gezond Paard Programma?


Graag tot snell!

Liefs Shelley

79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page