top of page

Moestuinieren voor Paarden: Bespaar Geld en Verbeter de Gezondheid van je Paard!
De voordelen van een moestuin voor paarden

Het aanleggen van een moestuin voor paarden kan tal van voordelen opleveren, zowel voor jou als voor je paard!

Ten eerste krijgt je paard een gevarieerder dieet dankzij de verse ingrediënten uit je eigen tuin (of balkon😉). Ten tweede bespaar je geld op voer en supplementen, omdat je een deel van de voeding zelf kan gaan kweken. Ten derde is moestuinieren voor jezelf ook nog eens een heerlijk mindfull momentje, met je handen in de aarde aan de slag voor je paard.

In deze blog bespreken we welke kruiden, planten, bloemen en groenten je kunt planten in je moestuin om je paard gezond en gelukkig te houden.

Kruiden en planten voor paarden


Zonnebloem

Zonnebloemen zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens gezond. De stelen, bladeren en bloemblaadjes en pitten van de zonnebloem bevatten namelijk veel vezels. De stelen, bladeren en bloemblaadjes van de zonnebloem zijn lager in calorieën dan de pitten. Bij beide geldt; voer met mate!


Tijm

Tijm is een krachtig kruid met antiseptische en antibacteriële eigenschappen. Het kan helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen en het versterken van het immuunsysteem van je paard. Biedt af en toe een takje aan, en laat je paard zelf kiezen.


Bleekselderij

Bleekselderij kan worden gegeven als een voedzame en hydraterende snack. Het is rijk aan vitamine A, B, C en K en bevat ook kalium, natrium, calcium en fosfor. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van je paard.

Groenten en bloemen voor paarden


Pompoen

Paarden kunnen de meeste soorten pompoenen eten, maar de flespompoen wordt vaak als de beste optie beschouwd vanwege zijn voedingswaarde en zachtheid. Pompoenen bevatten vitamine A, C en E, evenals antioxidanten die het immuunsysteem van je paard kunnen versterken. Ook hier weer; met mate! Let op met hoe je de pompoen aanbiedt, hou er rekening mee dat het óf gekauwd moet kunnen worden, óf klein genoeg is om door het maagportier (1,5 cm) te passen.


Venkel

Venkel is een supermooi plant voor paarden, omdat het spijsverteringsproblemen kan verlichten en winderigheid kan verminderen. Ook venkelzaad ondersteunt heel mooi bij spijsverteringsproblemen zoals gas, opgeblazenheid en krampen. Biedt aan ter vrije selectie en altijd met mate!


Goudsbloem

Goudsbloemen zijn niet alleen mooi, maar ook nuttig voor paarden. Ze bevatten antioxidanten, flavonoïden en carotenoïden die de gezondheid van je paard kunnen ondersteunen. Goudsbloemen hebben ook ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, waardoor ze nuttig kunnen zijn bij de behandeling van huidproblemen en het bevorderen van wondgenezing. Je kunt goudsbloemen af en toe aanbieden aan je paard of ze gebruiken om zelfgemaakte zalven en crèmes te maken.

Komkommerkruid

Komkommerkruid, ook bekend als bernagie, is een eetbare bloem met ontstekingsremmende en slijmoplossende eigenschappen. Het kan helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen en het verbeteren van de algehele gezondheid van je paard. Je kunt komkommerkruid af en toe aanbieden aan je paard.

Tips voor het aanleggen van een moestuin voor paarden

  1. Kies een zonnige plek met goede drainage voor je moestuin. Dit zal helpen om de groei van je planten te bevorderen en te voorkomen dat ze verdrinken in water.

  2. Gebruik biologische compost en meststoffen om je planten te voeden en gezond te houden. Dit zal ervoor zorgen dat je paard geen schadelijke chemicaliën binnenkrijgt.

  3. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om de luchtcirculatie te bevorderen en schimmelgroei te voorkomen.

  4. Maak gebruik van "companion planting". Sommige planten kunnen een afstotend effect hebben op bepaalde insecten en plagen, terwijl andere planten nuttige insecten aantrekken die plagen bestrijden. Door deze planten naast elkaar te zetten, wordt de kans op insectenplagen kleiner, en wordt de algehele gezondheid en groei van je moestuin bevorderd.

  5. Zorg voor een goede omheining rond je moestuin om te voorkomen dat je paard erin komt en de planten opeet voordat ze volgroeid zijn.

  6. Verdiep je in de specifieke behoeften van de planten die je kiest voor je moestuin, zodat je ze optimaal kunt verzorgen en laten groeien.

  7. Niet zulke groene vingers? Gebruik de Makkelijke Moestuin methode!!


Door een moestuin voor je paarden aan te leggen, investeer je in de gezondheid en het welzijn van je paard. Door de bovenstaande kruiden, groenten en bloemen te planten, kun je je paard voorzien van verse, voedzame ingrediënten die zijn gezondheid zullen verbeteren en zijn leven zullen verrijken.


Liever kopen dan zelf met je vingers in de aarde? Dan heb ik iets super leuks voor je!

Met de kruidentheebox voor paarden krijg jij elk kwartaal een box op de deurmat met 3 seizoenskruiden waar je 30x thee van kan zetten voor je paard.


WAAROM THEE VOOR JE PAARD?


▶ Gedomesticeerde paarden kunnen veel sneller ziek worden, omdat ze (o.a.) 75% minder planten, kruiden en bomen binnenkrijgen dan hun wilde soortgenoten.

▶ Veel paarden kunnen een steuntje in de rug gebruiken met betrekking tot hun weerstand en variatie in kruiden en planten dus goed gebruiken.

▶ Bijna alle paarden zijn gek op de smaak van kruidenthee. Het zorgt dus voor een extra verwenmomentje en je paard zal vol verwachting klaarstaan voor het volgen


DUS:

Ondersteun de weerstand van je paard met 30x super gezonde én lekkere kruidenthee.

MET mini-cursus "Geneeskrachtige kruiden voor je paard"!

⇨ Elk kwartaal een nieuw pakket op je deurmat afgestemd op het nieuwe seizoen.

Geniet van je mooie paard (allebei slurpend aan een "koppie thee")

Er zijn een aantal opties voor het aanschaffen van jouw kruidentheebox; in een jaarpakket, waarbij je elk seizoen een nieuwe box krijgt toegestuurd OF eenmalig een losse box.

Check alle mogelijkheden en scoor jouw kruidenthee via de website door op onderstaande button te klikken!👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
Liefs, Shelley332 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page